Op zoek naar het meest betrouwbare bedrijf in de Benelux dat jouw favoriete foto om kan zetten naar een prachtige diamond painting? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat is er nou leuker dan een zelfgemaakt kunstwerk aan de muur, dat ook nog eens persoonlijke waarde heeft? Een unieke eigen foto, helemaal naar jouw wensen afgesteld.
Bij veel verschillende websites valt een eigen design te bestellen, wij denken graag met je mee en geven het beste advies, zodat je het mooist mogelijke eindresultaat kunt bereiken.
We kijken erg kritisch naar je foto en gaan met je in overleg wat het mooiste resultaat zal worden. Soms maken we de foto net wat helderder, snijden de foto bij of passen de kleuren net iets aan. Hierdoor zorgen we er samen voor dat je het mooiste resultaat krijgt.

Mocht je, voordat je bestelt, nog vragen hebben of eerst advies willen? Stuur in dat geval even een mailtje met de foto erbij naar info@strass-steentjes.nl, zodat we mee kunnen denken. Ook kun je gebruik maken van onze WeTransfer om de foto door te sturen: https://strass.wetransfer.com.
Zodra we de foto binnen hebben gaan we zorgen voor de best mogelijke kwaliteit en het juiste formaat. Dit advies is geheel vrijblijvend.

Let bij het kiezen van een formaat goed op de vorm van de diamond painting. Bij een vierkant doek hoort een vierkante foto, en bij een rechthoekig doek hoort een rechthoekige foto. Zo voorkom je dat er in je foto wordt gesneden en hij er dus anders uit gaat zien dan gewenst.

Voor meer tips en weetjes kan je kijken onderaan deze pagina.


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
  • local_shipping Vanuit Nederland verzonden
  • headset_mic Beste klantenservice
  • thumb_up Voor 13:30 uur besteld, vandaag verzonden vanuit NL
  • local_shipping Vanuit Nederland verzonden
  • headset_mic Beste klantenservice
  • thumb_up Voor 13:30 uur besteld, vandaag verzonden vanuit NL
   1  2  

Om ontevredenheid te voorkomen geven we hier tips over het bestellen van een eigen foto als een diamond painting. Hoe kies je nou welke foto geschikt is?
In principe kan iedere foto worden omgezet naar een diamond painting, maar hier zijn enkele richtlijnen die je zou kunnen volgen om het beste resultaat te garanderen.

Mocht je de foto nog niet hebben gemaakt, denk dan aan het volgende: zorg dat je onderwerp zo duidelijk mogelijk te zien is. Laat je lieve poedel dus niet schuilen achter een boom in de sneeuw, maar zorg dat hij voor een contrasterende achtergrond ligt bijvoorbeeld.

Als je al een foto hebt, kies dan degene waarop het onderwerp het beste te zien is.

Kleuren zijn ook erg belangrijk op de foto. Een duidelijk contrast is nodig om goede details te kunnen garanderen. Wanneer je een wit konijn in de sneeuw fotografeert, kan het voorkomen dat het konijntje wegvalt tegen de achtergrond. Er zijn 450 verschillende kleuren steentjes die kunnen worden gebruikt, waarvan er 4 wit-tinten zijn. Hierdoor wordt het dus moeilijk om verschil te zien tussen de sneeuw en het konijn.
Kies daarom voor een achtergrond met veel contrast ten opzichte van het onderwerp, zoals een grasmat of een kleurrijk kleedje.

Ook met zwart/wit foto’s moet je uitkijken. Er zijn ongeveer 15 tinten zwart/grijs/wit beschikbaar, waardoor het kan voorkomen dat donkergrijs zwart uitvalt of dat wit wat grijzer overkomt. Daarnaast kunnen kleuren minder geleidelijk in elkaar overlopen.

Let bij het selecteren op een foto met de hoogste hoeveelheid pixels. Dit kan je vinden via rechtermuisknop>eigenschappen. Hoe meer pixels, hoe duidelijker de painting zal worden.
Het minimum voor een eigen foto is 1000 pixels breed/hoog. Als je gaat voor een groter formaat painting, neem dan ook een foto met een hogere resolutie (hoger aantal pixels). Exacte afmetingen staan bij de eigen foto’s. Te weinig pixels kan leiden tot een onduidelijke foto en afwijkende kleuren, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Twijfel je over een foto en het aantal pixels? Contact met ons opnemen kan altijd.

Hoe groter de diamond painting, hoe meer details het eindresultaat zal hebben. Een kleinere painting is minder gedetailleerd.

Een diamond painting steentje is 2,5mm groot, er passen dus 16 steentjes op 1 vierkante cm.
Als je een kleine foto hebt met kleine details, dan zullen deze niet altijd zichtbaar zijn. Ieder detail kleiner dan 2,5 valt vaak weg. Ronde vormen met kleine afmetingen zullen ook niet rond lijken, zo kan bijvoorbeeld een ballon veranderen in een klein blokje. Houd hier dus rekening mee.

Alle tips meegekregen, en dus klaar om te bestellen?
Stuur je foto naar info@strass-steentjes.nl of gebruik WeTransfer https://strass.wetransfer.com. Dat laatste is vooral handig voor foto’s van hoge kwaliteit, omdat dat niet altijd lukt via de mail.
Als de foto binnen is gaan wij aan de slag. We checken of het formaat goed past bij de foto, of dat er enkele aanpassingen gedaan moeten worden met betrekking tot de afmeting van de foto, helderheid en kleurencombinatie. We gaan uiteraard eerst met je in overleg voordat we iets veranderen.

Bestellen kan via onze website door naar Diamond Painting Pakketten te gaan en te filteren op Eigen Foto. Na het bestellen van het gewenste formaat volg je de bovengenoemde stappen zodat wij de foto kunnen ontvangen.

Mocht je liever zelf een ontwerp willen maken zonder foto op het doek? Dat kan! Bestel bij ons een blanco doek met een aantal kleuren steentjes, en laat je creativiteit erop los. Ook kun je bij ons alle benodigde accessoires bestellen, zoals pennetjes, schudbakjes, wax, rollertjes, light pads, enz.