Wat is diamond painting?

Diamond painting is de perfecte creatieve bezigheid voor zowel jong als oud. Lekker rustig je hoofd leegmaken, en dan ook nog eens een superleuk eindresultaat creëren.
Bijna iedereen kan zich vermaken met een diamond painting project, omdat er enorm veel verschillende soorten en maten bestaan.

Een diamond painting is een canvas doek waarop facetgeslepen steentjes worden bevestigd. Op het doek is een afbeelding geprint, bedekt met een harslaag waar de steentjes op blijven plakken. Deze steentjes weerkaatsen licht uit de omgeving, wat zorgt voor een lichte glinstering en dus een mooi effect.

Diamond paintings zijn tegenwoordig niet alleen maar op een doek verkrijgbaar, maar ook op sleutelhangers, stickers, lampjes, kaarten, en nog veel meer. Voor ieder wat wils, of je nou op zoek bent naar een klein cadeautje voor een kinderfeestje of een prachtig kunstwerk voor op de muur.

De meeste diamond paintings zijn full 5D, wat betekent dat ze volledig bedekt worden met vierkante steentjes. Naast pakketten met vierkante steentjes verkopen wij ook diamond paintings met ronde- of vormsteentjes.
Vierkante steentjes zijn het vaakst voorkomend. Deze sluiten erg mooi op elkaar aan, wat zorgt voor een strak resultaat met weinig ruimte tussen de steentjes. Bij een diamond painting met vierkante steentjes is het belangrijk dat je netjes werkt, om een zo mooi mogelijk eindresultaat te creëren.
Ronde steentjes zijn perfect voor beginnende painters. Ze zijn makkelijk op te plakken, en je hoeft niet zo precies op de richting van de steentjes te letten. Doordat de steentjes rond zijn, zul je altijd iets canvasdoek tussen de steentjes door blijven zien. De afbeelding op de achtergrond zorgt echter voor een goede opvulling zodat je toch een mooi resultaat krijgt.
Vormstenen op een diamond painting geven een extra bijzonder effect. Dit zijn vaak kristalachtige steentjes met verschillende vormen die het licht aan meerdere kanten van het steentje weerkaatsen. Dit soort steentjes is vaak te vinden op kaarten of andere kleine projectjes als boekenleggers en notitieboekjes, maar ook bij de Partial diamond paintings met vormstenen.

Er zijn veel verschillende formaten diamond paintings beschikbaar. Elk formaat is anders want hoe groter de painting, des te meer details er te zien zijn op het eindresultaat.
Kleinere diamond paintings hebben vaak minder details maar met een net zo mooi eindresultaat, denk hierbij aan onze diamond paintings voor kinderen bijvoorbeeld.
Paintings van landschappen of complexere kunstwerken hebben vaak meer details, waardoor het mooier wordt op een groter canvas.
Alle diamond paintings in ons assortiment hebben een mooi eindresultaat, mocht het resultaat minder zijn, dan vermelden we het erbij in de omschrijving.
Wij kijken per foto van te voren, in welk formaat de foto mooi wordt en nemen hem in dat formaat op in ons assortiment.