Wat is diamond painting?
 

"Diamond Painting is als schilderen op nummer, maar dan met steentjes"

 

Diamond painting is een heerlijke hobby voor jong en oud. Lekker rustig je hoofd leegmaken en uiteindelijk een schitterend eindresultaat. En de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het canvasdoek

De ondergrond van een diamond painting is een soort schildersdoek waar de afbeelding al op staat. Deze bestaat uit allemaal tekentjes in hokjes die moeten worden opgevuld met de bijbehorende steentjes. Op de afbeelding zit al een lijmlaag waardoor je de steentjes er alleen maar op hoeft te leggen.

De steentjes

Diamond painting steentjes zijn geslepen kunststof steentjes die een subtiele schittering geven aan je afbeelding. Meestal vierkant maar ook rond en vormpjes komen voor.

 

  • Vierkant - sluiten mooi aan, maar moeten wel goed recht gelegd woden. (voor hulpmiddelen zie hier)
  • Rond - gemakkelijker te leggen, maar bedekken niet het hele canvasdoek/ de ondergrond.
  • Figuren - geven een afbeelding iets extra's. (meestal op kaarten en voorwerpen maar ook in onze Vormenspecials.)
 

Eigen foto

Naast de afbeeldingen die wij standaard verkopen is het ook mogelijk om een diamond painting van een eigen foto te laten maken.
Dit doen wij met veel aandacht voor het eindresultaat en vaak met veel overleg met de klant.

Full of Partial

Diamond Paintings en Diamond Paintings van een eigen foto zijn eigelijk altijd volledig beplakt met steentjes. Dit noemen we dan ook een Full Diamond Painting.
Soms wordt een afbeelding echter maar gedeeltelijk beplakt met steentjes, vaak het geval bij voorwerpen met diamond painting, en dit wordt Partial genoemd.

Formaat

Bij diamond painting geldt over het algemeen de regel: hoe groter hoe mooier. Des te groter de painting en afbeelding, des te meer steentjes en dus des te meer details.

Voorwerpen

Naast diamond painting op (canvas)doek zijn er ook steeds meer voorwerpen waarop je een diamond painting kan maken. Denk aan ansichtkaarten, sleutelhangers, stickers, maar ook lampjes en tissueboxen. Dit assortiment wordt bovendien steeds meer uitgebreid.


 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies